Onze school

Samen met ouders halen wij uit kinderen wat erin zit. Dat is voor ieder kind anders, dus bieden wij als gedragsspecialisten zoveel mogelijk maatwerk. Kinderen volgen bij ons het ‘gewone’ basisschoolprogramma en doen dat in hun eigen tempo en op hun eigen niveau.
 

Structuurgroepen

In welke groep een kind het beste tot zijn recht komt, bespreken we ook met ouders. We hebben ook speciale structuurgroepen en groepen voor kinderen die lastiger leren. Zo kijken we altijd naar wat hun kind nodig heeft en in welke groep dat het beste lukt. Ook doen we recht aan meer- en hoogbegaafde kinderen die meer uitdaging nodig hebben.
 

In gesprek blijven

Tijdens hun tijd bij Focus blijven wij samen met een kind en zijn ouders steeds in gesprek over de best passende vervolgstap. Dat kan speciaal (basis) onderwijs zijn, maar ook regulier onderwijs.
 

Uitstroom na groep 8

Na groep 8 stroomt zo’n zeventig procent uit naar regulier vervolgonderwijs. Is een andere plek dan Focus beter passend, of gaat een kind naar het voortgezet speciaal onderwijs, dan begeleiden we ook die overstap heel zorgvuldig.


Specialisten

Onze specialisten ‘jonge kind’, dyslexie, autisme en hoogbegaafdheid denken ook graag mee als een kind in het regulier basisonderwijs iets extra’s nodig heeft voor zijn ontwikkeling. Zo kunnen we samen op tijd actie nemen en een kind op een passende manier helpen.