Wij willen vanuit wederzijdse betrokkenheid leerlingen helpen om zichzelf te kunnen zijn.

Gi-ga-groen - Nationale Kinderzwerfboekdag

05 oktober 2022

Vandaag is het zover: de nationale Kinderzwerfboekdag. Deze dag is ook de start van de Kinderboekenweek. Het thema van de Kinderboekenweek is gi-ga-groen! Een thema dat goed past bij Kinderzwerfboek.  Want wat is er nu mooier om je gelezen boeken een tweede (en misschien ook derde) leesleven te geven door boeken te laten zwerven. dat is gi-ga-groen!

 

Special voor deze week heeft het Nationaal Fonds Kinderhulp ons weer een doos gloednieuwe  zwerfboeken geschonken. Zwerfboeken zijn boeken die zwerven van kind naar kind. Je vindt ze op school, in de wachtkamer of in een KinderzwerfStation. Je herkent ze aan de speciale sticker op de kaft. Deze boeken zijn niet van één kind, maar van alle kinderen. je neemt het boek mee naar huis en als je het uit hebt, geef je het boek weer door.  

 

Zwerfboeken vindt je daarom niet in onze schoolbibliotheek. Onze bibliotheek wordt door de leerlingen zelf elke week weer netjes gemaakt. Speciaal voor de kinderboekenweek zijn alle kerntitels besteld. Nog meer leesplezier!

 



Nieuwsarchief